top of page

Vihreä Keidas -säätiö sr – Stiftelsen Gröna Oasen

Säätiön tarkoituksena on toimia kristillisellä pohjalla erityisesti nuorison vapauttamiseksi päihteiden väärinkäytöstä ja auttaa heitä terveeseen elämään.

Vihreä Keidas ry perusti 24.10.1973 Vihreä Keidas -säätiön hallinnoimaan yhdistyksen alkuvaiheen johtohahmon, Ella Grönroosin lahjoittamasta asunnosta muodostunutta omaisuutta. Vihreä Keidas -säätiön perustajajäsen ja ensimmäinen puheenjohtaja oli vuorineuvos Heikki Herlin, joka oli mm. puolisonsa Anna Herlinin kanssa mukana perustamassa säätiötä. Anna Malmberg lahjoitti säätiön peruspääoman.

Vuonna 2016 säätiö sai yhdistyksen alkuaikojen vapaaehtoistyöntekijältä Aino Isoniemeltä testamentin perusteella asunnon. Säätiön pääoma on vuosikymmenien kuluessa karttunut niin, että säätiö omistaa Samaria rf:lle päihde- ja ehkäisevää nuorisotyötä varten vuokraamansa 184 m2 viihtyisät toimitilat Helsingin Sörnäisissä. Toimitilojen peruskorjaamiseen sekä kalustamiseen Vihreä Keidas -säätiö ja sen edellinen pitkäaikainen vuokralainen Vihreä Keidas ry ovat saaneet avustuksia RAY:ltä (vuoden 2017 alusta alkaen veikkausvoittovaroista) sekä lahjoituksia yrityksiltä, yhteisöiltä ja yksityisiltä.

Tarkoitustaan Vihreä Keidas -säätiö toteuttaa hallinnoimalla toimitilojaan ja vuokraamalla niitä edullisesti samoihin päämääriin pyrkivälle Samaria rf:lle ja tekemällä yhteistyötä myös lähialueella matalan kynnyksen periaatteella päihdetyötä tekevän Vihreä Keidas ry:n kanssa antamalla sille asiantuntija-apua sekä virikkeitä sen Keitaan haasteellisessa elämäntilanteessa oleville asiakkaille.

Yhteystiedot
Vihreä Keidas -säätiö sr
Sibeliuksenkatu 6
00260 HELSINKI

 

Hallituksen puheenjohtaja
Risto Pontela
puh. +358 40 557 3592
risto.pontela (at) luukku.com

bottom of page